Muhtar Devletin Gözü Kulağıdır

Muhtar Devletin Gözü Kulağıdır

Yayınlanma:
Muhtar Devletin Gözü Kulağıdır

Muhtarlar Günü dolayısıyla Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden Vali Şehmus Günaydın, muhtarlara seslenerek “Bizim gidemediğimiz yerlerde görmeyen gözümüz, duymayan kulağımız, vatandaşa uzanan el oluyorsunuz. Bu son derece önemli” dedi. 

19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında saat 10’da çelenk sunumu ile başlayan kutlama programında önce muhtarlar Vali Şehmus Günaydın’ı ziyaret etti. Ardından ise Vali Günaydın, Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Muhtarlar Derneğini ziyarette konuşan Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül “Sayın valimize ziyaretinden dolayı teşekkür ederiz. Dün efsane bir muhtarımızı kaybettik. Onun üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

Muhtarlar Derneğini ziyaret sırasında konuşan Vali Şehmus Günaydın ise “19 Ekim Muhtarlar Gününüzü tebrik ediyorum. Muhtarlarımız bizim için çok önemli ve çok değerlidir. Bizim gidemediğimiz yerlerde görmeyen gözümüz, duymayan kulağımız, vatandaşa uzanan el oluyorsunuz. Mahallelerinizde, köylerinizde ihtiyaç sahibi vatandaşların taleplerini ilgili birimlere, kamu kurumlarına ve sorunu çözümleneceği yerlere ulaştırılmasında da çok önemli görevler yapıyorsunuz. Bu çalışmalarınızdan ve gayretinizden dolayı tekrar sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MASADA OTURAN DEĞİL SAHADA OLAN OLACAĞIZ 

Muhtarlara ‘masada oturan değil, mesaisini bir odada değil de sahada geçiren idareci olmak gerekir diye düşünüyorum’ şeklinde konuşan Vali Günaydın “Muhtarlarımızın bizlerle olan iletişimi de vatandaşlara hizmet noktasında çok önemli. Bizler de sizlerle sürekli diyalog halinde olabilmek için mahalle ve köylerimizi sık sık ziyaret ediyoruz. Özellikle ilçelerimizi de ziyarete gittiğimizde mutlaka 2-3 köyümüzü de ziyaret ediyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 110 köyümüzü ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın dile getirdikleri sorunların yüzde 90’ından fazlasını çözerek bu ziyaretlerin ne kadar önemli ve değerli olduğunu ortaya koyduk. Böyle masada oturan değil, mesaisini bir odada değil de sahada geçiren idareci olmak gerekir diye düşünüyorum. Bu muhtarlarımız için de geçerli. Mutlaka vatandaşlarımızın arasına girelim, sorunlarını dinleyelim. Sorunları çözmek için mesai mefhumu gözetmeyelim. Gece gündüz demeden telefonlarımız sürekli açık olsun. Ulaşılabilir olacak. Vatandaşımız ben muhtarıma, kaymakamıma, valime ulaşamıyorum demesin. Hepimizin var olma nedeni bu aziz millete, vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Biz bunun için buradayız. Onun için bu koltuklarımıza oturduk. Görevimizi yapmak için el ele hep beraber çalışacağız” şeklinde konuştu.

MUHTARLARIN EKONOMİK SOSYAL DURUMLARI İYİLEŞTİ

Vali Günaydın, Muhtarlar Derneğini ziyaretinde yaptığı konuşmada şunlara yer verdi. “Muhtarlarımızın son yıllardaki ekonomik ve sosyal durumlarını sayın cumhurbaşkanımızın girişimleriyle çok önemli bir noktaya getirdik. Sayın cumhurbaşkanımızın muhtarlarımıza verdiği önemin göstergesi olarak muhtarlar gününü kutlamaya başladık. Sayın cumhurbaşkanımız Külliye’de muhtarlarımızı kabul ediyor. Bu muhtarlarımıza ne kadar değer verildiğinin açık bir göstergesi. Bizler de geldiğimiz günden beri her ay hem il merkezimizde köy ve mahalle muhtarlarımızla, hem de her ay bir ilçemizde mahalle ve köy muhtarlarımızı toplayarak toplantı yapıyoruz.

Muhtarlarımızla diyalogumuz üst seviyede. Vatandaşlarımız da bu üst seviyede gerçekleşen iletişim sonucunda da en iyi hizmetleri almaya hak ediyor. Bu yaptığımız görüşmelerin, konuşmaların da Isparta hemşerilerimize yansıması için de aldığımız kararları süratle hayata geçirmek durumdayız. Mazeretimiz ve bahanemiz olmaz. Biz vatandaşlarımız için bu koltuklardayız. Onların talebi ve arzusu bizim için çok önemlidir. Bu istek ve taleplerin zamanında da karşılanması çok önemli.

VATANDAŞIN İSTEKLERİNİ ZAMANINDA YERİNE GETİRMELİYİZ

Bugün mahallemizde yaşayan bir vatandaşımızın örneğin kömür ihtiyacını bugün değil de 5 gün sonra karşıladığımız da belki sıkıntıya düşecek. Onun için istek ve arzuları zamanında yerine getirmemiz lazım. Bunları zamana yaymamız gerekiyor. Bazı ihtiyaç ve talepler süratli bir şekilde karşılanmasını gerektiriyor. Bizim bu anlamda gecikmeye mahal vermeden sürekli vatandaşlarımıza yakın olma noktasında tedbir olmamız lazım. Telefonlarımız 24 saat açık olacak. Kapımız 24 saat açık olacak. gecenin yarısı vatandaşımız arayınca rahatsız olmayacağız, tam tersine memnun olacağız. Vatandaşımız bize inanıyor ki gecenin bu saatinde talebini bize iletiyor diyeceğiz. Vatandaşımızın sizlere ve bizlere olan güvenini gösteriyor. Bunları bir kenara not edin. Eğer kolay ulaşılabiliyorsanız bu sizin işi iyi yaptığınızın bir göstergesidir. Telefonumuzu mahallemizdeki ve bölgemizdeki insanlara verelim. İletişim konusunda çok ileri noktadayız. Hiçbir sıkıntımız olmayan iletişimin bize verdiği avantajları kullanarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını süratle karşılayalım.” 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.