Türkiye’ye Örnek Olacak Proje!

Türkiye’ye Örnek Olacak Proje!

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2017 16:01
Türkiye’ye Örnek Olacak Proje!

Isparta’nın Bozanönü yolunda 1 milyon 200 bin m2'lik tarla üzerinde yeni sanayi bölgesi kurmak için çalışmalar devam ediyor. 

 

Türkiye’ye örnek gösterilen Gül İki Sanayi Sitesinin, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyacı, yönetim kurulu üyeleri, ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, ITB Başkanı Ahmet Adar, başta proje olmak üzere kurulacak sanayi sitesine her türlü altyapı desteği veren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret ederek, gelinen son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Gül İki Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyacı, “Sanayimize göstermiş olduğu ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Mevcut sanayimizin yeni açılan yolları olsun, yeni yapılacak olan Gül 2 sanayi sitesi için çok büyük proje ve diğer destekleri var. Sanayi Bakanlığımız da bu projeyi çok beğendi. Müsteşar bey en kısa zamanda belediye başkanımızı ziyaret edecekmiş. Güzel bir yol kat ediyoruz. Bu sene ayrıca okulumuzun itfaiye bölümünde 50 öğrencimiz var. Okulumuzda 425 öğrencimiz var. Yurtla ilgili olarak da başkanımız tahsisi yaptı. 281 caddemizde de tren üst geçidi olacağı söylendi. Proje ve asfalt çalışmalarının sıraya alındığı söylendi. Bunlardan dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Gül 2 Sanayi Sitesi için yapılan çalışmaları değerlendirdiklerini söyleyen ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, “Yeni çıkan yasa gereği bu bir şanstır. Ticaret ve sanayi odası olarak her zaman sanayicimizin, esnafımızın yanındayız. Bize düşen bir görev varsa her zaman burada olacağız” görüşlerinde bulundu. 

Isparta Ticaret Borsası (ITB) Başkanı Ahmet Adar da, “Çalışmalarda başarı dileklerinde bulunuyoruz ve bir an önce de hizmete açılmasını istiyoruz. Yeni işyerlerimiz ne kadar hızlı açılırsa, ilimize daha iyi bir ivme kazandırır. Sayın Belediye Başkanımıza da çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz” ifadelerinde bulundu. 

Gül 2 Sanayi Sitesinin yapımı için gerek proje, gerekse altyapı hizmeti sunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, her zaman sanayici ve esnafın yanında olduklarını kaydetti. Başkan Günaydın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da yoğun ve ciddi bir performans sağladığını dile getirdi. Belediye olarak konunun takipçisi olduğunu aktaran Başkan Günaydın, Bakanlığın konuya iyi niyetli bir yaklaşım sunduğunu kaydetti. Gül 2 Sanayi Sitesinde en önemli konunun arazi alımları olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Belediye olarak bizde elimizden geleni yapıyoruz. Hepimiz öncelikli olarak arazinin alımına odaklanalım. Burada Sayın Mehmet Boyacı’ya da yardımcı olunması gerekiyor. Sanayi sitesini parça parça yapmaktan ziyade bir bütün olarak ele alınması ve yapımının tamamlanmasını hedef almalıyız. Bütün olarak ele alındığında sitenin bitirilmesi, parça parça yapılmasından daha hızlı gerçekleşecektir. Gül 2 Sanayi sitemizin projesinin mimarisine geçilecek. Yapılacak proje 50 yılda geçse, şehrin içerisinde de kalsa kullanım açısından hizmet vermeye devam edebilecek. Öncelikle bu sanayi sitesinin yapımının tamamlanmasının ardından yanına yine modüler sistemlerle ileride genişletilebilecek. Bu sitenin inşaatına başlanılmasının ardından 18 ay içerisinde bitmeli, sürüncemede kalmamalı. Gül 2 Sanayi Sitesi ile ilgili olarak da bakanlığımızla irtibatlı olalım. Bizlerde bir iki ay içerisinde mimari projeyi hazırlayalım. Yeşil alanları, ticari alanlar, yapı kaliteleri, yolları ve diğer unsurları ile estetik ve kullanım kolaylığı sunan teknolojik bir sanayi çarşısı yapalım” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum