Hayırlara Vesile Olsun

32 Bayan Hafız ‘İcazet’ Aldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2017 19:19
Hayırlara Vesile Olsun

İl Müftülüğüne bağlı Hayırlar Yatılı Kız Kur’an Kursundan mezun olan 32 Hafıza düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene AK Parti Milletvekili Said Yüce’de katıldı.

İl Müftülüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hafızlara Taç Giydirme Töreni bu yıl İstanbul Yolu üzerindeki Hayırlar Kız Kur’an Kursu Bahçesinde gerçekleştirildi.

Önceki akşam saat 20.00’de başlayan Törene; Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, İl Müftü Yardımcısı ve Müftü Vekili Mevlüt Şahiner, İşadamı Hasan Köse, Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil ve yönetim kurulu üyeleri, İmam – Hatip Ortaokul ve Lise Müdürleri, Hayırlar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Yılmaz, Hayırlar Derneği Başkanı Zeki Akçil, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Müdür ve Öğreticileri ile çok sayıda bayan davetli katıldı. Saat 22.00’ye kadar süren törende hafız olma başarısı gösteren 32 Hayırlar Yatılı Kız Kuran Kursu öğrencisine sertifikaları verildi.

YILMAZ; “KUR’ANI KERİM’İ
HAYATIMIZA TATBİK ETMELİYİZ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan programda ilk olarak Din Görevlisi Mustafa Kemal Önder tarafından Kur’anı Kerim Tilaveti sunuldu. Törenin açılış konuşmasını Isparta Hayırlar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Yılmaz yaptı. Başkan Yılmaz, Hafızlığını tamamlayan kız öğrencileri kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Bu Kur’an hizmeti çok zor zamanlardan geçti. Çok sıkıntılar çektik. Hepimiz buralarda okuduk. O zamanlarda Kur’an hizmeti verenler, Kur’an okuyanlar cezaevlerine atıldı. Ama Allah’a şükürler olsun ki, o zor dönemler aşıldı. Şimdi, İslam’a ve Mukaddes Kitabımız Kur’ana en iyi şekilde hizmet vermek için rahatlıkla çalışabiliyoruz.

“ISPARTA’YA 70 YILDIR HİZMET ETMENİN
MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Isparta Hayırlar Vakfı, 1947’de kuruldu. Isparta’nın güzide insanları zor şartlar altında yarım asrı aşkın önce bir araya gelerek ‘ne olacak bu ümmetin hali?’ diyerek kurdukları Hayırlar Vakfı 70 yıldır memleketimize, milletimize hizmet vermektedir. Aradan 70 yılda kursumuzlar binlerce Hafız mezun oldu. Ben de buranın mezunlarındanım ve 1971’de Geldiğim Isparta’da hizmet etmekteyim.

“KURSUMUZDA 170’İ YATILI, 230’U GÜNDÜZCÜ
TOPLAM 400 KIZ ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRDÜ”
Kursumuzla birlikte Isparta’daki Mekke Eğitim Vakfı, Fatih Kur’an Kursu, Deregümü ve Barla Kur’an Kursları Türkiye’de ilk 5’in içindedir. Bu kurslarımız gerek ülkemiz gerek şehrimiz için birer iftihar vesilesidir. Kursumuzda bugün itibariyle sona eren eğitim – öğretim süresince 170’i yatılı 230’u gündüzcü olmak üzere toplam 400 kız öğrencimiz eğitim görmüştür. Ben, Kursumuzda emeği geçen yöneticisinden öğrencisine kadar herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İLAHİLER SÖYLEDİLER…
Törende daha sonra, Hayırlar Vakfı Kız Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler söyledikleri ilahilerle törene katılanlara duygulu anlar yaşattılar. Törende ayrıca, Vakfın kurucularına ve kuruluşundan bu yana destek verenlere şükran plaketi takdim edildi.



ŞAHİNER; “KUR’ANIN İZİNDE
YÜRÜMEK ŞEREFTİR”
Programda son konuşmayı İl Müftü Yardımcısı ve Küfü Vekili Mevlüt Şahiner yaptı. Şahiner de konuşmasında; “Vatanına ve milletine faydalı insanlar yetiştiriyoruz. Kur’anı kendi hayatına şiar edinmiş ve onun izinde yürüyen çocuklar yetiştiriyoruz. İnanıyorum ki Isparta hafızlar diyarı olacaktır” dedi.

Allah’ü Teala’nın bizzat kendisinin Kuran’da taahhüt vererek, Kuran-ı Kerim’i koruduğunu ve Kuran’a talip olmanın en büyük şeref olduğunu vurgulayan Şahiner; “Kuran’a köle olmak da en büyük saltanattır. Kuran’a talip olmak en büyük şereftir. Isparta’mız Kuran’a hizmet vazifesini layıkı ile yerine getiriyor. İlimizde daha önce hafızlık sadece bir yerde yapılmakta ilen bugün çok şükür bu sayı onlarla ifade edilmektedir. Ayrıca Kuran kurslarımız kız ve erkek şeklinde yatılı olarak hizmet veriyor” dedi.

MİLLETVEKİLİ YÜCE: TEBRİK EDİYORUM
AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce tören de yaptığı konuşmada Hayırlar Kuran Kursu yöneticilerini tebrik ederek “Burada çok önemli bir törende sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yaptığınız vazife İslam açısından son derece önemli. Kura’a hizmet edecek nesiller yetiştiren vakıf yöneticilerimizi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” diye konuştu.

32 BAYAN HAFIZ
TAÇLARINI GİYDİ
Hayırlar Kız Kur’an Kursu Bahçesinde gerçekleştirilen ve İl Müftülüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen bayan Hafızlara Taç Giydirme Töreni, 32 Hafize’ye belgelerinin verilerek taçlarının giydirilmesi ile sona erdi.




HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.