SDÜ 19 Otobüs ile 750 Vatan Evladı Ecdadın İzinden Çanakkale’ye Gitti

SDÜ 19 Otobüs ile 750 Vatan Evladı Ecdadın İzinden Çanakkale’ye Gitti

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2017 12:24
SDÜ 19 Otobüs ile 750 Vatan Evladı Ecdadın İzinden Çanakkale’ye Gitti

SDÜ Öğrenci Konseyi önderliğinde,  750 öğrenci Çanakkale’ye çıkarma yaptı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek  başta olmak üzere Yenişarbademli Belediyesi, Uluborlu Belediyesi, Senirkent Belediyesi, Gelendost Belediyesi, Büyükkabaca Belediyesi, Çiçekpınar Belediyesi, Çarıksaray Belediyesi, Eğirdir Belediyesi, Gönen Belediyesi ile toplam 9 ilçe belediyesinin desteklediği “Ecdadın İzinde Bir Gençlik” projesi kapsamında 19 adet otobüs ile Çanakkale’ye gitti.

Mehteran ile SDÜ 19 Mayıs Amfisi’nde toplanan öğrenciler -Yalvaç, Gelendost, Uluborlu, Senirkent, Atabey, Yenişarbademli, Gönen, Aksu, Şarkikaraağaç, Sütçüler, Eğirdir Meslek Yüksek Okulları ve Merkez Kampüs’ten- toplamda 750 kişilik bir grup oluşturdu. 

Şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden birisi olan Çanakkale Zaferi'nin   102’nci yılında 750 SDÜ’lü öğrenci, ülkemizin kazandığı destansı zaferi yerinde görme imkanı elde etti. Savaşın yaşandığı tarihi mekanları gezen öğrenciler, bu önemli zafer hakkında geniş kapsamlı bilgi sahibi olmaları sağlandı.

Kuzey ve Güney cepheleri, siperler, 57. Alay, yeni düzenlenen Şehitlik Abidesi, Alçıtepe Köyü ve Conk Bayırı olmak üzere,  savaşın yaşandığı tüm toprakları gezildi.                        

Gezi sonuna gelindiğinde, otobüsler dönüş için feribot iskelesine yaklaştılar. Dönüş yolunda öğrenciler tarafından, memnuniyet dile getiren videolar çekildi. Bunun yanında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'e de teşekkürleri dile getiren videolar bulunmaktaydı. 

Maneviyat duygusunu doruklara taşıyan bu gezi ile birlikte gençler, sağ salim ıspartaya ulaştılar.


sdu0.jpg
sdu1.20170327121756.jpg
sdu2.20170327121813.jpg
sdu3.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.