Dünya Tiyatro Günü'nde İki Oyun Seyircisiyle Buluşacak

Dünya Tiyatro Günü'nde İki Oyun Seyircisiyle Buluşacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2017 13:10
Dünya Tiyatro Günü'nde İki Oyun Seyircisiyle Buluşacak

“27 Mart Dünya Tiyatro Günü”nde Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünce hazırlanan iki oyun, seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Bu özel günde ilk olarak Cevat Fehmi Başkut’un yazdığı, Müşerref Ö. Çetindoğan’ın düzenleyip A. Bülent Özbirgül’ün yönettiği “Makine “ adlı oyun, sahnelenecek.

27 Mart Pazartesi günü saat 19.00’da Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde perdelerini açacak oyunda, 1940’lı yılların zorlu yaşam koşulları altında emeklilik maaşıyla geçinmeye çalışan Hacı Bey’in yaşadığı sıkıntılar komik bir dille gözler önüne seriliyor. Kutlamalar çerçevesinde 28 Mart Salı günü saat 19.00’da da Sahne Sanatları Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinin görev aldığı Anton Çehov'un yazdığı Sertel Uğur’un yönettiği, dramaturgisini Nil Ünlü Aycıl’ın yaptığı  “Vanya Dayı” adlı oyun tiyatroseverlerle buluşacak. Metin And Sahnesi’nde sahnelenecek oyunda, başkalarının yaşamı için kendisini arka plana atan ve taşra hayatının getirdiği can sıkıntısıyla köy hayatı içine sıkışıp kalmış karakterler sahneye taşınıyor.

Ayrıca “Makine” adlı oyun, Nisan ayı boyunca her salı saat 19.00’da “Vanya Dayı” da her perşembe saat 19.00’da GSF Metin And Sahnesi’nde ücretsiz olarak gösterime sunulacak.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.